Cluj-Napoca – studiu de caz în dezvoltarea urbană. Strategia administrației setează direcția investitorilor
Comunicat de presă
26/4/2022

În ultimii ani, Cluj-Napoca ține antetul când vine vorba de strategii și proiecte de dezvoltare urbană, cu planuri ambițioase, care contribuie la formarea unui brand de oraș puternic. Orașul cu cea mai rapidă creștere economică dintre marile orașe europene în ultimii 20 de ani, potrivit unui studiu al Eurostat, dar și cel mai apreciat oraș din România în ceea ce privește calitatea vieții, economia și viața culturală, potrivit Barometrului Urban al Băncii Mondiale, continuă să fie atractiv din punct de vedere investițional. Recent, pe Cluj-Napoca s-a pariat și pentru cel mai mare proiect de reconversie urbană care va fi realizat în România, o investiție de peste jumătate de miliard de euro pe care grupul Iulius o propune prin transformarea platformei Carbochim într-un proiect mixt. Despre atuurile orașului și motivația din spatele acestei investiții am vorbit cu Raluca Munteanu, directorul de dezvoltare al companiei. 

 • Sunteți în Cluj-Napoca de 15 ani. De ce ați ales să continuați investițiile la Cluj și nu un alt oraș?  

Sunt două elemente cheie care sunt analizate atunci când luăm decizia unei noi dezvoltări, respectiv: potențialul orașului și potențialul sitului analizat. În cazul de față, atunci când vorbim despre Cluj-Napoca, cu siguranță ne referim la unul dintre cele mai atrăgătoare orașe din România, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere economic. 

Cea mai amplă reconversie urbană din România va avea loc la Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș care are o strategie de dezvoltare asumată de administrație, foarte bine pusă la punct, ce are în prim-plan calitatea vieții locuitorilor săi, și cu priorități investiționale bine definite. Atunci când demarezi o investiție de anvergură, așa cum este cea lansată de grupul nostru, viziunea și proactivitatea autorităților în dezvoltarea urbană sunt factori foarte importanți, pentru că îi oferă orașului o credibilitate ridicată, atât în fața potențialilor parteneri de investiție, cât și în fața creditorilor. 

Vorbim despre un oraș, printre puținele din România, care și-a asumat public o serie de investiții de infrastructură pe care le-a dus la bun final. Iar în contextul unor demersuri investiționale majore, o administrație care își duce la bun final promisiunile este genul de suport pe care orice investitor îl caută. Ca să exemplific, noi analizăm spațiul Carbochim de peste trei ani de zile, iar când am început primele tatonări, podul Răsăritului era doar un plan. La fel și reamenajarea parcului Armătura. Astăzi, când mergem în același loc, vedem că proiectele sunt deja în fază de execuție. Este mult mai facil să poți alinia un concept cu planurile Municipalității, atunci când ai certitudinea că fiecare își duce partea la bun sfârșit. 

Al doilea element despre care vorbeam, tot în relație cu potențialul orașului, este calitatea zonei de dezvoltare. În cazul de față, avem o locație ofertantă prin amplasarea sa pe malul râului Someș, la câteva minute de centrul orașului, o zonă aflată în plină dezvoltare, atât din punct de vedere al investițiilor administrației, precum și a dinamicii celor private. Practic, noua investiție pe care o demarăm aici va consolida polul de dezvoltare a orașului gândit deja de Municipalitate. 

De exemplu, prioritatea administrației de a reamenaja malul râului Someș, ca parte din masterplanul privind coridorul verde-albastru al orașului, ne-a dat clar direcția în care trebuie să ducem conceptul arhitectural și mixul de profile. Am putut analiza care sunt investițiile planificate pentru această zonă (reamenajarea celor două parcuri – Armătura și Feroviarilor, realizarea podului Răsăritului, extinderea podului Porțelanului etc.) și am putut vedea unde și cum putem să contribuim prin noua dezvoltare. Din acest motiv, putem spune că, cel puțin din perspectiva zonelor verzi, avem o abordare sistemică în realizarea acestora în nordul orașului, prin îmbinarea celor 4 hectare de parc din cadrul proiectului nostru cu cele existente deja. 

Până la urmă, elementul cheie în realizarea unui ansamblu mixt, cu atât mai mult al unuia de reconversie a unei platforme industriale, este acela de a fi complet și natural integrat cu țesutul urban al orașului. Iar asta nu o poate face un investitor privat singur, în absența unui plan bine definit și asumat al autorităților publice. 

 • Cum ați evaluat nevoile orașului pentru a veni cu această propunere?

Un  proiect atât de amplu și complex nu a venit la întâmplare, ci a fost minuțios documentat înainte. Au fost studii de piață, cantitative și calitative, discuții cu liderii de opinie locali, reprezentanți ai ONG-urilor și ai instituțiilor educaționale și culturale. Fiecare este parte importantă din Cluj-Napoca. 

Suntem de 15 ani activi în Cluj-Napoca și am putut vedea cum a evoluat orașul în tot acest timp, cum s-a modificat comportamentul de consum. Creșterea economică a fost transpusă, bineînțeles, și în modificarea nevoilor locuitorilor săi. Există o plajă încă largă de servicii care considerăm că nu sunt acoperite suficient, atât la nivel de comerț, cât și la nivel de opțiuni de petrecere a timpului liber. Numai dacă ne uităm la parcul amenajat la Iulius Mall Cluj, care atrage public numeros la fiecare eveniment găzduit aici, avem certitudinea că oamenii au nevoie să se bucure de aer curat în oraș, de timp petrecut împreună cu cei dragi. Este motivul pentru care componenta recreațională a proiectului va fi extrem de importantă, fie că vorbim despre cel mai variat mix de restaurante și cafenele din țară ori despre noile concepte de distracție pentru toate vârstele, fie despre facilitățile pentru evenimente în aer liber sau despre centrul de live arts pe care îl vom gestiona în parteneriat cu mediul cultural local, păstrând și dând viață, astfel, fostei hale a fabricii. 

Pentru noi este evidentă și nevoia de timp a oamenilor și, mai ales, de a nu-l irosi stând în trafic. De aceea, un proiect care îți oferă totul în apropiere, reunind atât de multe funcțiuni – magazine, servicii, office, rezidențial, parc, evenimente – va genera economie de timp. 

Parte din Cluj – platformă de consultare a clujenilor

Pe de altă parte, ceea ce va include proiectul nu este în formă finală, întrucât ne-am dorit o consultare cât mai solidă cu locuitorii Clujului. Este motivul pentru care am creat platforma www.partedincluj.ro, unde îi așteptăm pe clujeni să descopere proiectul și să ne spună ce își doresc să se regăsească în acesta. 

 • Este o practică peste tot în lume ca platformele industriale să fie convertite în spații pentru comunitate. Ce aduce nou proiectul pentru Cluj și care este diferența de abordare față de ceea ce ați dezvoltat deja?

Fiecare proiect pe care l-am dezvoltat a fost diferit, tocmai pentru că nu facem investiții speculative, ci unele aplicate pe profilul orașului și comunității sale. Pentru Cluj-Napoca, acest proiect va reprezenta o nouă parte pe care orașul o câștigă, pentru că, în prezent, deși aflată aproape de centru, zona este definită de o funcțiune industrială. Poate că în cazul acestui proiect abordarea este diferită și pentru că zona este deja subiectul strategiei de dezvoltare a administrației, iar tot ceea ce propunem trebuie, în primul rând, să fie în consens, dar și să aducă plusvaloare. 

Sunt multe elemente prin care se diferențiază proiectul de ceea ce s-a mai făcut în piața autohtonă. Un aspect ar fi chiar anvergura demersului de reconversie urbană și conceptul atât de variat și incluziv. O investiție totală de peste 500 de milioane de euro este, totuși, o sumă consistentă pentru orice oraș din lume. Apoi, este localizarea, pentru că nu sunt multe proiecte atât de aproape de centru, dar cu deschidere spre un râu și spre parcuri și zone verzi ample, ceea ce permite amenajarea unor altfel de facilități de recreere. 

Un spațiu industrial readus în viața locuitorilor

Conceptul proiectului îmbină funcțiuni diferite - comercial, office, rezidențial, entertainment, parc și evenimente în aer liber – setând un nou pol de atracție, o nouă destinație și noi oportunități de promovare a orașului ca centru de business, cultural și social. Noua dezvoltare va avea o diversitate impresionantă de spații de entertainment, cafenele, restaurante, concepte în premieră de petrecere a timpului liber în familie, infrastructură pentru sporturi, devenind astfel un spațiu al comunității, pentru relaxare și socializare, acolo unde acum viața urbană nu se manifestă activ. 

 

Foarte importantă pentru noi este păstrarea patrimoniului industrial, prin reconversia a două clădiri ale fostei fabrici într-un centru de arte performative, printr-un parteneriat cu mediul cultural, respectiv un spațiu de coworking și promovare a antreprenoriatului. De altfel, relocarea în sine a fabricii poate fi considerată un element diferențiator, pentru că nu ne-am dorit un nou proiect cu orice preț, ci să păstrăm și să dezvoltăm componenta industrială. În ceea ce privește actuala funcțiune, cea industrială, aceasta nu va fi pierdută pentru oraș, fabrica Carbochim urmând să fie mutată și modernizată anul acesta, în fosta hală Tricotaje Someșul, din Bulevardul Muncii. Avem un plan foarte bine definit pentru dezvoltarea fabricii, în care vom investi 5 milioane de euro, sumă care va acoperi relocarea și retehnologizarea.

Am vorbit deja despre consensul în dezvoltarea urbană între public și privat, însă credem că abordarea aceasta sistemică este un aspect mai pronunțat în cazul acestui proiect. Fiecare parte este responsabilă de îndeplinirea obiectivelor setate, iar rezultatul va fi deschiderea unei zone în dezvoltare a orașului către întreaga comunitate.  

 • Cum va deveni zona actuală parte din Cluj? Va fi o colaborare public-privată? 

În cazul IULIUS, vorbim de investiții realizate până acum ce depășesc un miliard de euro, însă să nu vă gândiți că le facem singuri. Sprijinul autorităților locale vine în primul rând din faptul că există o strategie pentru oraș la care să putem adera. În cazul Clujului, știm că există o prioritate pentru ceea ce înseamnă mobilitate urbană și degrevarea traficului, valorificarea râului Someș ca piesă centrală a culoarului verde-albastru al orașului, crearea de noi spații de recreere pentru publicul larg, orientarea spre principii smart city și de sustenabilitate și multe altele. Iar rolul nostru este de a duce toate acestea mai departe, prin investiția demarată. 

Concret, proiectul redă comunității o zonă inaccesibilă acum, dată fiind funcțiunea actuală, dar și faptul că din cele 14 hectare ale platformei doar 30% este suprafață cu producție activă, restul fiind zone reziduale sau nevalorificate. Iar acest lucru va fi realizat prin investiții în crearea de conexiuni cu vecinătățile și cu întregul oraș, evident, în linie cu strategia autorităților pentru această zonă. 

Culoarul râului Someș, direcție de dezvoltare urbană

Avem în plan realizarea unui pod rutier, dar și a unui pasaj pietonal peste râul Someș, la care se adaugă lucrări de lărgire a zonelor de acces din proximitate, vor fi create noi sensuri giratorii, proiectul va fi deservit de cea mai mare parcare subterană din țară, cu peste 6.000 de locuri, dar și de facilități pentru transportul public, alternativ și electric. Nu în ultimul rând, comunitatea va avea acces la o parte a râului Someș, pentru că vom amenaja malul ca un centru de agrement, cu facilități pentru sport și promenadă. Va fi parte din completarea zonei verzi, care va fi ancoră a proiectului, care se va adăuga arcului de parcuri realizat prin unirea grădinii urbane nou create în proiect și a celor două mari parcuri ale orașului, un total de 12 hectare. 

Acordăm o mare atenție conectivității, așa cum am făcut-o la Palas Iași și Iulius Town Timișoara, pentru că nu construim o enclavă, ci, dimpotrivă, un ansamblu mixt care să fie ușor de accesat de către public. Conectarea orașului la proiectele noastre, cu soluții moderne de infrastructură, face parte din semnătura IULIUS. La Timișoara am realizat un pasaj subteran pentru a uni două artere importante ale orașului și pentru a reduce presiunea asupra traficului, donat ulterior Municipalității, iar la Palas Campus, aflat în dezvoltare la Iași, realizăm o nouă arteră și lărgim străzile adiacente, adițional implementării soluțiilor pentru încurajarea mobilității, de la piste de biciclete la conectarea cu sistemul de transport local.

Așadar, proiectele noastre presupun investiții în infrastructură și, în acest sens, suportul autorităților locale este vital, pentru perioada de avizare, sincronizare cu alte lucrări etc. De asemenea, până acum, grupul IULIUS nu a avut niciun șantier demarat și nefinalizat, în ciuda crizelor economice sau a pandemiei, investițiile fiind duse la bun sfârșit în termen și 100% închiriate. Este un rezultat al experienței noastre, dar și a colaborării constructive nu doar cu autoritățile locale, ci cu întreaga comunitate. 

Cel mai mare proiect de reconversie urbană din România, care transformă platforma Carbochim Cluj-Napoca în proiect mixed-use: 

 • investiție totală – peste 500 milioane de euro
 • suprafața proiectului – aproximativ 14 hectare 
 • două clădiri de patrimoniu industrial păstrate și convertite în spații culturale și de susținere a inițiativelor locale
 • centru de arte performative, un spațiu-program de exprimare a creativilor locali
 • grădină urbană proprie de 4 hectare, care unifică parcurile din proximitate în cea mai mare zonă verde integrată din oraș
 • amenajarea malului râului Someș ca zonă de agrement, cu facilități sportive și de promenadă
 • cea mai mare suprafață de retail din România – 115.000 mp
 • branduri high-end, ancore cu profil family, cel mai variat mix food & beverages din țară, fresh market, servicii și produse locale, concepte de entertainment în premieră națională
 • o nouă generație de locuințe, aflate în etapa de proiectare, orientate către râul Someș și parcuri 
 • 23.000 mp (prima etapă) – birouri inteligente verzi care consolidează noul pol de business ce se dezvoltă în zonă
 • cea mai mare parcare subterană din România - peste 6.000 de locuri
 • peste 3.500 de spații pentru biciclete și stații de încărcare a mașinilor electrice
 • un nou pod peste Someș, o pasarelă pietonală, noi sensuri giratorii, lărgiri de străzi, facilități pentru conectivitate, mobilitate și transport alternativ

Share article on
Close Cookie Preference Manager
Termeni & Condiții
Prevederi generale 

Site-ul disponibil la adresa www.partedincluj.ro, este deținut de către grupul IULIUS (IULIUS REAL ESTATE S.R.L, cu sediul social în Municipiul Iași, Str. Palas nr. 7A, clădirea A1, etajul 2, biroul A.B-24, jud. Iași, cod poștal 700051, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J22/3381/2007, având CUI RO22844795) 

Nota de Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, disponibilă pe site, la linkul GDPR, este parte a prezentelor Termene și Condiții, și descrie în detaliu cum colectăm, folosim și prelucrăm informațiile Utilizatorilor când aceștia navighează pe Site, precum și drepturile lor cu privire la datele cu caracter personal.

Pentru a putea utiliza Site-ul, utilizatorii trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani și să fie de acord cu prezentul regulament de Termene și Condiții.

Prin accesarea și utilizarea Site-ului, Utilizatorul ia cunoștință de și acceptă prezentele Termenele și Condiții, precum și celelalte politici relevante pentru Site.

Daca nu sunteți de acord cu prezentele Termene și condiții sau cu o parte din prezentele Termene și condiții, vă rugăm să nu folosiți Site-ul în niciun fel.

Definitii 

Site

www.partedincluj.ro

Societatea

IULIUS REAL ESTATE S.R.L
, cu sediul social în Municipiul Iași, Str. Palas nr. 7A, clădirea A1, etajul 2, biroul A.B-24, jud. Iași, cod poștal 700051, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J22/3381/2007, având CUI RO22844795)

Utilizatorul/Utilizatorii

Orice utilizator(i) care navighează și/sau citește(sc) și/sau folosește(sc) și/sau răspunde la chestionarul din secțiunea „Partea ta” și/sau transmite un mesaj prin intermediul formularelor din site și/sau se înscrie în baza de date pentru a primi informații și noutăți despre proiectele grupului IULIUS. 

Contract

Contractul încheiat între Utilizator și Societate, conform prezentelor Termene și Condiții.

Date cu caracter personal

Orice informație în legătură cu Utilizatorul care permite identificarea sa în mod direct sau indirect, incluzând, dar fără a se limita la nume, prenume, adresa e-mail, și care sunt furnizate de Utilizator cu scopul de a putea fi contactat ulterior, de a transmite sugestii de îmbunătățire a proiectelor grupului IULIUS, a publicării de mesaje în secțiunea „Părerea Comunității” și altele.

Consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Înseamnă orice manifestare de voință liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, că datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate.

Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal

Societatea numește o persoană al cărui scop este informarea și consilierea societății, precum și a angajaților care se ocupă de prelucrare cu privire la obligațiile care le revin în temeiul legii precum și monitorizarea respectării legilor referitoare la protecția datelor și a politicilor operatorului sau ale persoanei împuternicite de societate în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, cooperarea cu autoritatea de supraveghere, asumărea rolului de punct de contact pentru autoritatea de supraveghere privind aspectele legate de prelucrare.

Responsabil cu protecția datelor:
Nume și prenume: Iulian Gânju
Adresă de corespondență: Municipiul Iaşi, str. Palas nr. 7A, clădirea A1, etajul 2, Judeţul Iaşi
și/sau la adresa de e-mail: gdpr@iuliusmall.com.

Accesarea Site-ului 

Utilizatorii pot accesa Site-ul:

- Pentru informare
- Pentru transmiterea de Sugestii prin parcurgerea întrebărilor și completarea formularului din secțiunea „Partea ta”
- Pentru contactarea societății, prin completarea formularului de contact din pagina „Contact”

La momentul completării formularului din secțiunea „Partea ta”, Utilizatorul poate opta pentru:

- comunicarea directă a noutăților despre proiectele grupului IULIUS (informări generale cu privire la etapele de dezvoltare ale proiectelor, invitații la evenimente, oferte speciale și alte tipuri de informări), prin intermediul e-mailului și/sau telefonului

Încheierea contractului

Înregistrarea și folosirea Site-ului constituie consimțământul expres și neechivoc al Utilizatorului cu privire la încheierea Contractului care include prezentele Termene și Condiții și Politica Privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.

Contractul va fi considerat ca fiind încheiat în momentul în care Utilizatorul își manifestă acordul, prin bifarea căsuței prevăzute sub formularele din Site, ca datele sale să fie utilizate pentru: 

- a fi contactat ulterior 
- a publicării mesajului în secțiunea „Părerea Comunității”
- a-i transmite informații cu privire la evoluția proiectelor, etapele de dezvoltare, invitații la evenimente, oferte speciale și alte tipuri de informări), prin intermediul e-mailului

Prezentele Termene și Condiții nu creeaza drepturi pentru terțe persoane.

Durata și încetarea contractului 

Contractul se consideră încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

Utilizarea site-ului 

Utilizatorii nu au dreptul:

- să acceseze și să utilizeze Site-ul în scopuri și prin mijloace care să constituie o utilizare abuzivă;
- să folosească Site-ul într-o manieră sau să întreprinda vreo acțiune care cauzează sau poate cauza prejudicii Site-ului sau deteriorarea performanței, disponibilității sau accesibilității Site-ului;
- să folosească Site-ul in orice manieră care este ilegală, frauduloasă sau prejudiciabilă sau în conexiune cu orice activitate ilegală, frauduloasă sau prejudiciabilă
- să folosească Site-ul pentru a copia, stoca, găzdui, transmite, folosi, publica sau distribui orice materiale care conțin (sau sunt în conexiune) cu spyware, viruși de calculator, Trojan horse, viermi sau orice alte software-uri de virusare a calculatoarelor;
- să conducă orice activități sistematice sau automate de colectare a datelor (incluzând, dar fără a se limita la extragerea și recoltarea datelor) cu privire sau în relație cu Site-ul, fără consimțământul prealabil și scris al Societății;
- să folosească datele colectate de pe Site pentru orice activități directe sau indirecte de comercializare (marketing), incluzand, dar fără a se limita la e-mail marketing;
- să folosească datele colectate de pe Site pentru a contacta persoane fizice, juridice sau alte persoane și entități.

Utilizarea secțiunii „Părerea ta”

- Această secțiune are scopul de a colecta feedback din partea Utilizatorilor cu privire la proiectul de revitalizare a platformei Carbochim, proiect al grupului IULIUS
- Mesaje vor fi colectate și afișate în secțiunea „Părerea Comunității” după ce vor fi moderate în prealabil de către reprezentanții Societății
- Moderatorul are dreptul de a tria și respinge mesajele introduse de către Utilizatori, după principiile detaliate mai jos
- Toate mesajele înscrise vor afișa Numele și Vârsta 
- Mesajele afișate vor fi triate după următoarele criterii:
   - Nu vor fi publicate mesajele cu limbaj licentios;
   - Nu se vor publica mesajele care contin reclamatii cu privire la alte proiecte ale grupului IULIUS. Reclamatiile se pot inscrie la centrul info din incinta Iulius Mall Cluj;
    - Se vor publica doar mesajele care sunt relevante și care au legătură cu proiectul de revitalizare a platformei Carbochim;
    - Mesajele similare se vor publica o singură dată;
    - Sa nu conțină niciun element care să aibă o conotație sexuală, rasistă, ofensatoare sau de natură să aducă atingere oricărei alte persoane/entități;
    - Să nu conțină nicio marcă verbală și/sau figurativă, niciun desen industrial și, în general, niciun semn, mesaj care să reprezinte publicitate în beneficiul unei  persoane ori unui produs și/sau serviciu;
- Mesajele vor fi sortate de către moderatorul Site-ului;
- Mesajele pot fi respinse de către moderator fără a oferi o explicație în prealabil;

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal 

Cadrul legal general care reglementează protecția datelor cu caracter personal este reprezentat de către Regulamentul General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2016 (“GDPR”) aplicabil în Uniunea Europeană.

Site-ul www.partedincluj.ro utilizează cookies. Pentru mai multe informații despre datele personale colectate prin fîșierele de tip cookies Utilizatorul trebuie să consulte Politica Cookies disponibilă pe Site.

Mai multe informații cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal, inclusiv cu privire la modul în care îți poți retrage consimțământul, poți găsi în Nota de Informare privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, disponibilă pe site, accesând linkul GDPR din josul paginii.

Proprietate intelectuală 

Societatea respectă drepturile de proprietate intelectuală ale altora și solicită Utilizatorilor ca și aceștia să se conformeze oricăror drepturi de proprietate intelectuală deținute de Societate sau de terțe persoane.

Conținutul și elementele grafice ale Site-ului, incluzând, dar fără a se limita la întregul conținut textual, surse tehnice ale tuturor serviciilor și facilităților prezente și viitoare, sunt deținute de Societate. Acestea sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi asupra mărcilor și prin alte legi și tratate. 

Prin folosirea anumitor instrumente specifice ale Site-ului, acolo unde este precizat, Utilizatorii își cedează, către Societate, drepturile de proprietate intelectuală incluzând, dar fără a se limita la textele publicate pe Site.

Utilizatorii au obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuală ale Societății prevazute de legislația în vigoare. Utilizatorilor le este interzis să folosească orice imagine, marcă sau semn aparținând Societății, dacă nu au obținut în prealabil consimțământul scris al titularilor legali.Utilizatorii pot vizualiza, descărca și imprima pagini alte Site-ului numai pentru uzul personal, care face obiectul restricțiilor menționate mai jos sau în orice alte clauze din prezentele Termene și Condiții. Orice utilizare a conținutului pentru alte scopuri, decât scopul personal, poate fi efectuată numai cu obținerea in prealabil a consimțământului scris al Societății și prin indicarea sursei informației.

În acest sens, Utilizatorilor le este interzis:

- să republice materialele de pe Site (incluzând republicarea pe alte site-uri);
- să vândă, închirieze sau sub-licentieze materialele de pe Site;
- să prezinte orice materiale de pe Site în public;
- să reproducă, duplice, copieze sau exploateze materialele de pe Site în scopuri comerciale;
- să redistribuie materialele de pe Site, cu excepția conținutului specific sau făcut expres disponibil pentru redistribuire.

Cererile pentru folosirea conținutului Site-ului pentru alte scopuri decât cel personal, pot fi adresate la adresa iulius@partedincluj.ro

Aceste Termene și Condiții nu garanteaza Utilizatorilor niciun drept, titlu sau interes cu privire la Site, la conținutul detinut de alte persoane și publicat pe Site, la mărcile, semnele sau alte drepturi de proprietate intelectuală deținute de Societate.

Având în vedere faptul că Societatea dorește îmbunătățirea experienței Utilizatorilor pe Site, aceasta încurajează opiniile și sugestiile; totuși, Societatea poate folosi comentariile sau sugestiile fără niciun fel de obligație față de Utilizatori.

Renunțări și cesiuni 

Nicio situație în care Societatea nu acționează de îndata pentru realizarea unui drept al sau nu va fi interpretată ca o renunțare la acel drept sau la realizarea acestuia.

Dacă o prevedere din prezentele Termene și Condiții se va dovedi nevalidă sau fără efect, celelalte prevederi nu vor fi afectate de aceasta, rămânând în vigoare și pe deplin valide, fiind interpretate în sensul cel mai extins permis de lege.

În cazul de mai sus, prevederea nevalidă sau fără efect va fi înlocuită printr-o alta, acceptabilă din punct de vedere legal, și care să producă efecte juridice cât mai apropiate de intenția Societății. Cele de mai sus se aplică și în cazul omisiunilor.

Utilizatorii nu își pot ceda parte sau totalitatea drepturilor, în temeiul prezentelor Termene și Condiții.

Limitarea răspunderii 

Societatea nu garantează ca Site-ul va fi disponibil în mod constant sau disponibil.

Societatea nu va fi răspunzătoare pentru căderi de internet/rețea și, în special, pentru căderi din cauza cărora Site-ul nu poate fi accesat ca urmare a unor dificultăți tehnice sau de altă natură care se regăsesc în afara sferei de influență a Societății, de ex. forța majoră, culpa terțelor persoane.

Utilizatorul înțelege faptul că Societatea nu are control și nici obligația de a acționa cu privire la:

- conținutul care este accesat de către Utilizator prin intermediul Site-ului;
- efectul conținutului asupra Utilizatorului accesat prin intermediul Site-ului;
- interpretarea sau utilizarea de către Utilizator a conținutului Site-ului;
- actiunile pe care le intreprinde Utilizatorul ca urmare a accesării conținutului Site-ului;
- conținutul sau acuratețea, conformitatea cu dreptul de autor, legalitatea sau decența materialelor/informațiilor care se regăsesc pe link-urile care trimit către alte site-uri, de Politica Privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal și de regulamentul de termene și condițiile practicate de aceștia. Se recomandă consultarea în prealabil a termenilor legali și a celorlalte informații referitoare la colectarea informațiilor cu caracter personal. Normele expuse în acest text se aplică doar în cazul informațiilor colectate pe acest Site;
- prejudiciile create de erorile, neacuratețea sau neactualizarea informațiilor publicate pe Site și care provin din surse externe;
- prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site. 
   - Societatea nu își asumă răspunderea pentru nicio daună indirectă, specială, incidentală care rezultă din utilizarea, sau incapacitatea de a utiliza Site-ul.Societatea nu garanteaza utilizarea optimă a Site-ului decât prin utilizarea browserului Internet Explorer cel putin la nivelul versiunea 9, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari.

Drept aplicabil în instanța competentă 

Aceste Termene și Condiții sunt guvernate și interpretate în conformitate cu dreptul român.

Se va încerca în prealabil rezolvarea oricărei dispute în legatura cu prezentele Termene și Condiții, pe cale amiabilă în termen de 15 zile lucratoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către Utilizator. În cazul în care părțile nu ajung la un acord cu privire la dispută, aceasta va fi adresata spre soluționare instanței române competente.

Modificări ale Termenelor și Condițiilor 

Prezentul regulament de Termene și Condiții a fost actualizat la actualizată la 31.03.2022.

Grupul IULIUS își rezervă dreptul de a revizui și actualiza aceast regulament de Termene și Condiții, în orice moment.

Astfel, te rugăm să verifici secțiunea aferentă Termene și Condiții, atunci când accesezi site-ul, pentru că este posibil să fi intervenit modificări de la ultima vizită.

Daca ai întrebări cu privire la informațiile cuprinse în această pagină te rugăm să ne scrii la adresa gdpr@iuliusmall.com.

Prin continuarea folosirii Site-ului ulterior intrării în vigoare a unor modificări/completări, Utilizatorul este de acord să le respecte.

În cazul în care Utilizatorul nu dorește să accepte prezentele Termene și Condiții, inclusiv modificările/completările acestora, trebuie să înceteze să mai utilizeze Site-ul disponibil la adresa www.partedincluj.ro și orice alte subsecțiuni și pagini ale sale.
Close Cookie Preference Manager
INFORMAREGENERALĂ PRIVIND PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
1.  CINE SUNTEM NOI?

-       Grupul Iulius are o experiență de peste 20 de ani în dezvoltarea şi operarea proiectelor de tip mixed-use din România, revoluționând piaţa autohtonă de real estate.

-        Prin prezenta, dorim să vă transmitem că protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă o preocupare constantă pentru noi și să vă informăm cu privire la câteva aspecte importante în acest sens.

2.  CATERGORIILE DE DATE PE CARE LE PRELUCRĂM, SCOPURILE ȘI TEMEIURILE PRELUCRĂRII

(a) ÎNCHEIEREA ȘI/SAU EXECUTAREA CONTRACTELOR CU PARTENERII DE AFACERI POTENȚIALI ȘI/SAU EXISTENȚI AI GRUPULUI IULIUS:

-       Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea încheierii și/sau executării contractului, a comunicării cu dumneavoastră pe durata negocierii și a derulării contractului, precum și pentru menținerea relației contractuale cu dumneavoastră.
-      Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: încheierea și/sau executarea contractului cu dumneavoastră; consimțământul dumneavoastră.
-     În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt: numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de domiciliu și/sau de reședință și/sau de corespondență, seria și numărul actului de identitate, codul numeric personal, semnătura; după caz, aceste date pot fi prelucrate în privința colaboratorilor dumneavoastră, a reprezentanților dumneavoastră și/sau ai colaboratorilor dumneavoastră, a persoanelor de contact ale dumneavoastră și/sau ale colaboratorilor dumneavoastră și/sau a angajaților dumneavoastră și/sau ai colaboratorilor dumneavoastră.

(b) ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA CAMPANIILOR (CU SAU FĂRĂ PREMII):
-       Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea derulării de campanii publicitare (cu sau fără) premii, pentru menținerea unei relații active în comunitate, cu clienții noștri, cu vizitatorii și/sau cu utilizatorii centrelor de tip mixed-use aflate în portofoliul Grupului Iulius.
-      Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: interesul nostru de a promova centrele de tip mixt pe care le gestionăm și diversele acțiuni pe care le întreprindem în comunitate; comunicarea cu dumneavoastră pe durata desfășurării campaniei; înscrierea participanților în cadrul organizării și/sau desfășurării campaniilor; identificarea, validarea și anunțarea câștigătorilor (în cazul campaniilor cu premii); îndeplinirea obligațiilor legale ce ne revin în conformitate cu prevederile legislației fiscale în vigoare (în cazul campaniilor cu premii); consimțământul dumneavoastră.
-     În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt: numele și prenumele, sexul, data nașterii, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de domiciliu și/sau de reședință și/sau de corespondență, seria și numărul actului de identitate, codul numeric personal, semnătura, imagini foto și/sau video, după caz.

(c) DESFĂȘURAREA UNOR PROGRAME DE FIDELIZARE:

-    Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea derulării unor programe de fidelizare, pentru menținerea unei relații active cu clienții noștri, cu vizitatorii și/sau cu utilizatorii centrelor de tip mixed-use aflate în portofoliul Grupului Iulius.
-      Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: interesul nostru de a promova centrele de tip mixt pe care le gestionăm, precum și diversele servicii ale operatorilor ce își desfășoară activitatea în cadrul acestor centre; înscrierea dumneavoastră în cadrul programelor de fidelizare; consimțământul dumneavoastră.
-     În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt: numele și prenumele, sexul, data nașterii, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de domiciliu și/sau de reședință, ocupația, după caz.

(d) DESFĂȘURAREA DIVERSELOR EVENIMENTE ORGANIZATE DE CĂTRE GRUPUL IULIUS:

-      Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea desfășurării și a promovării de evenimente culturale, muzicale, de divertisment ș.a., pentru menținerea unei relații active în comunitate, cu clienții noștri, cu vizitatorii și/sau cu utilizatorii centrelor de tip mixed-use aflate în portofoliul Grupului Iulius.
-      Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: interesul nostru de a promova centrele de tip mixt pe care le gestionăm și diversele acțiuni pe care le întreprindem în comunitate; consimțământul dumneavoastră.
-     În aceste situații, surpindem imagini foto/video cu persoanele aflate în public la evenimentele organizate de către noi și există posibilitatea ca aceste imagini să fie publicate pe website-urile noastre și/sau pe paginile aferente rețelelelor de socializare și/sau în presă. În cazul în care nu doriți să fiți surpins în cadrul acestor imagini, vă rugăm să vă exercitați acest drept adresându-vă din timp persoanelor care efectuează înregistrările și/sau transmițându-ne o cerere pentru a distruge imaginea în care ați fost surpins ori pentru a limita prelucrarea viitoare a acesteia.

(e) TRANSMITEREA DE BULETINE INFORMATIVE:
-       Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea promovării centrelor de tip mixt pe care le gestionăm, a campaniilor și  a evenimentelor pe care le organizăm și/sau a acțiunilor pe care le întreprindem în comunitate, precum și pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră pe viitor.
-      Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: consimțământul dumneavoastră; interesul nostru de a promova centrele de tip mixt pe care le gestionăm, campaniile și evenimentele pe care le organizăm și/sau diversele acțiuni pe care le întreprindem în comunitate; interesul nostru de a evalua și îmbunătăți experiența dumneavoastră.
-       În aceaste situații, datele cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt adresele de e-mail.

(f) DERULAREA PROCESELOR DE RECRUTARE A POTENȚIALILOR ANGAJAȚI ȘI/SAU PRACTICANȚI ÎN CADRUL GRUPULUI IULIUS:

-     Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea analizării profilului și a gradului dumneavoastră de pregătire, a comunicării cu dumneavoastră pe durata desfășurării procesului de recrutare, precum și în vederea încheierii și/sau executării contractului individual de muncă și/sau a stagiului de practică, după caz.
-      Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: interesul nostru de a determina cât de bine vă încadrați în cadrul unei companii din Grupul Iulius; încheierea și/sau executarea contractului individual de muncă cu dumneavoastră și/sau a stagiului de practică, după caz; consimțământul dumneavoastră.
-      În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt: numele și prenumele, data nașterii, numărul de telefon, adresa de e-mail, studiile efectuate, experiența profesională, alte date prevăzute în C.V.-ul dumneavoastră precum și orice alte informații relevante pe care vi le putem solicita în acest sens. 

(g)  SECURITATEA PERSOANELOR ȘI A BUNURILOR:

-       Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a asigura securitatea persoanelor și a bunurilor din cadrul centrelor de tip mixt pe care le gestionăm.
-      Temeiul de prelucrare a datelor cu caracter personal este reprezentat de interesul nostru legitim de a asigura securitatea persoanelor și a bunurilor aflate în incintele noastre.
-       În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt: înregistrările video realizate prin intermediul camerelor de supraveghere, datele colectate prin intermediul recepțiilor noastre, respectiv
- datele înscrise într-un act de identitate valabil al vizitatorului, scopul vizitei și alte informații relevante pe care vi le putem solicita în acest sens.

(h) ACCESAREA WEBSITE-URILOR NOASTRE ȘI/SAU A PAGINILOR AFERENTE REȚELELOR DE SOCIALIZARE:

-     Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea îmbunătățirii experienței utilizatorilor, cât și pentru soluționarea solicitărilor dumneavoastră.
-      Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: interesul nostru de a îmbunătăți conținutul website-urilor noastre și a paginilor aferente rețelelor de socializare; interesul nostru de a cunoaște opinia și preferințele dumneavoastră, precum și de a îmbunătăți experiența utilizatorilor atunci când accesează website-urile noastre și paginile aferente rețelelor de socializare; soluționarea solicitărilor dumneavoastră de ofertă (transmise prin intermediul website-urilor noastre); soluționarea solicitărilor dumneavoastră de a fi recrutat în cadrul Grupului Iulius și/sau în cadrul altor operatori ce își desfășoară activitatea în centrele gestionate de către Grupul Iulius (transmise prin intermediul website-urilor noastre); soluționarea sesizărilor și a reclamațiilor dumneavoastră (transmise prin intermediul website-urilor și/sau al paginilor aferente rețelelor de socializare); consimțământul dumneavoastră.
-      În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt: identificatori cookies, numele de utilizator și fotografia de profil, fotografiile publicate prin intermediul website-urilor noastre și/sau al paginilor aferente rețelelor de socializare, nume, prenume, adresa de e-mail, numărul de telefon, datele cuprinse în C.V.-ul dumneavoastră, precum și orice alte informații relevante pe care vi le putem solicita în acest sens.(i) ÎNDEPLINIREA UNOR OBLIGAȚII LEGALE: 
-      Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea îndeplinirii unor obligații legale care sunt în sarcina Grupului Iulius, pentru a răspunde eventualelor cereri, sesizări, reclamații sau întrebări adresate de către autoritățile și instituțiile publice sau în orice alte situații în care legea ne obligă.
-     Temeiul de prelucrare a datelor cu caracter personal este reprezentat de îndeplinirea obligațiilor legale aflate în sarcina noastră.-      În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt cele solicitate și/sau furnizate de către autoritățile și instituțiile publice, precum și orice alte date necesare îndeplinirii unei obligații legale.

(j) APĂRAREA DREPTURILOR ȘI A INTERESELOR NOASTRE ȘI/SAU A ORICĂREI PERSOANE AFILIATE GRUPULUI IULIUS:

-      Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în vederea apărării drepturilor și a intereselor noastre (cât și pe cele ale oricărei persoane afiliate Grupului Iulius) în fața instanțelor de judecată, a executorilor judecătorești, a notarilor publici, a altor autorități sau instituții publice, a tribunalelor arbitrale, a mediatorilor și/sau a altor organisme publice sau private care soluționează dispute, a avocaților, consultanților noștri sau ale altor persoane fizice sau juridice, publice sau private, care sunt implicate în cadrul negocierilor și/sau a disputelor respective.
-       Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: îndeplinirea obligațiilor legale aflate în sarcina noastră și/sau apărarea drepturilor și a intereselor noastre legitime, după caz.
-      În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt cele necesare în vederea îndeplinirii unei obligații legale și/sau în vederea apărării drepturilor și a intereselor noastre legitime. 

(k) PRELUCRAREA DATELOR ÎN SCOPURI DETERMINATE ÎN MOD INDIVIDUAL:

-   În anumite situații, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în scopuri individual determinate, pe baza consimțământului pe care ni-l puteți acorda prin completarea de către dumneavoastră a unui document pe care vi-l punem la dispoziție.
-  În astfel de situații, temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de: consimțământul dumneavoastră (de cele mai multe ori); alte temeiuri prevăzute în documentul pe care vi-l punem la dispoziție.
-      În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt cele prevăzute și/sau menționate în documentul pe care vi-l punem la dispoziție.

(l) COMUNICAREA CU DUMNEAVOASTRĂ:

-    Vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în situațiile de mai sus precum și în orice alte situații pentru a răspunde eventualelor cereri, sesizări, reclamații sau întrebări pe care ni le puteți adresa.
-    Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt reprezentate de consimțământul dumneavoastră; îndeplinirea unei obilgații legale sau apărarea intereselor și a drepturilor noastre, după caz.
-    În aceste situații, datele cu caracter personal pe care le putem prelucra sunt: numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și orice alte informații relevante în acest sens.

3. SURSA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

-      Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm pot fi colectate atât de la dumneavoastră, cât și din surse externe (parteneri de afaceri, autorități și/sau instituții publice etc.).
-    În cazul în care ne transmiteți date cu caracter personal privitoare la alte persoane, vă rugăm să le informați în prealabil cu privire la scopul, temeiul și alte informații necesare referitoare la modul în care le prelucrați datele și să le puneți la dispoziție prezenta informare cu privire la modul în care Grupul Iulius le prelucrează date cu caracter personal și/sau să le explicați prevederile acesteia. Atunci când este cazul, vom informa persoanele respective despre modul în care le prelucrăm datele cu caracter personal.

4. INEXISTENȚA UNEI OBLIGAȚII DE A NE FURNIZA DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

-     Puteți alege să nu ne furnizați anumite tipuri de date cu caracter personal. Dacă alegeți să procedaţi astfel, acest lucru poate atrage imposibilitatea de a încheia și/sau executa anumite contracte cu dumneavoastră, poate afecta capacitatea noastră de a vă furniza serviciile solicitate, de a vă răspunde la întrebări/sesizări/solicitări ori de a vă transmite anumite comunicări și capacitatea dumneavoastră de a utiliza anumite aplicații și/sau servicii sau funcționalitățile și caracteristicile acestora. Cu toate acestea, alegerea dumneavoastră de a nu furniza astfel de date nu va avea consecințe juridice pentru dumneavoastră în cele mai multe cazuri.

5. PERIOADA DE PĂSTRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

-     Perioada de păstrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal variază în funcție de scopurile pentru care le prelucrăm și de categoria de date.
-    În anumite situații, perioada de prelucrare va fi indicată în documentul pe care vi-l punem la dispoziție cu ocazia colectarii datelor si/sau al acordării consimțământului dumneavoastră.
-    În toate cazurile, vom stoca datele cu caracter personal în conformitate cu prevederile legale aplicabile, cu termenele de prescripție aplicabile și/sau cu practicile recomandate în domeniul protecției datelor.

6. DIVULGAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

-   De regulă, nu vom divulga datele dumneavoastră cu caracter personal; în anumite cazuri însă, există posibilitatea de a fi nevoiți să dezvăluim anumite date care vă privesc.
-     În vederea îndeplinirii scopurilor de prelucrare, putem dezvălui datele dumneavoastră către companiile din cadrul Grupului Iulius, către partenerii contractuali ai Grupului Iulius, ori către alte persoane împuternicite care prelucrează datele dumneavoastră pentru Grupul Iulius. De asemenea, putem dezvălui datele dumneavoastră către autoritățile publice centrale și/sau locale, ori către alte persoane fizice și/sau juridice atunci când există o obligație legală în acest sens ori interesul nostru legitim (de exemplu, în vederea obținerii de finanțare și a îndeplinirii obligațiilor aflate în sarcina noastră, putem transmite contractele încheiate cu dumneavoastră către băncile finanțatoare ale Grupului Iulius).
-      În vederea îndeplinirii unor scopuri individual determinate, putem dezvălui datele dumneavoastră către terți și/sau persoane indicate în documentul pe care îl completați cu ocazia acordării consimțământului dumneavoastră.
-     În contextul realizării unor tranzacții, a unor restructurări sau a altor operațiuni corporative (respectiv în temeiul intereselor noastre legitime sau al îndeplinirii unor obligații legale), este posibil să divulgăm datele dumneavoastră către potențialii cumpărători, colaboratori sau consultanți ai acestora ori către autorități, după caz.-     În toate aceste cazuri, vom depune eforturile rezonabile pentru a ne asigura că destinatarii datelor le prelucrează în condiții de securitate și confidențialitate, în conformitate cu scopul pentru care le-au fost transmise și cu respectarea drepturilor și intereselor dumneavoastră.

7. TRANSFERUL DATELOR CĂTRE STATE TERȚE SAU ORGANIZAȚII INTERNAȚIONALE

-    Nu transferăm și nu intenționăm să transferăm datele dumneavoastră către companii, organizaţii sau persoane din state terţe sau către organizaţii internaţionale.
-    În cazul în care va interveni necesitatea transferării datelor care vă privesc către oricare din destinatarii menționați mai sus, vă vom informa în avans cu privire la acest aspect.

8. INEXISTENȚA UNUI PROCES DECIZIONAL AUTOMATIZAT

-    Grupul Iulius nu adoptă decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată a datelor care vă privesc care să producă efecte juridice cu privire la dumneavoastră sau care să vă afecteze într-un mod semnificativ.

9. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

(a) DREPTUL DE ACCES înseamnă că aveți dreptul de a obține o confirmare din partea noastră referitoare la prelucrarea sau nu a datelor cu caracter personal care vă privesc; în cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră, aveți dreptul de a accesa datele respective precum și orice alte informații referitoare la modalitatea în care sunt prelucrate acestea. 
(b) DREPTUL LA RECTIFICARE vă permite să obțineți rectificarea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm, în cazul în care aceste date sunt inexacte.
(c) DREPTUL LA PORTABILITATEA DATELOR se referă la dreptul dumneavoastră de a primi datele personale care vă privesc într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, precum și la dreptul dumneavoastră de a obține transferul acestor date către un alt operator de date cu caracter personal.
(d) DREPTUL DE A FORMULA OBIECȚII este dreptul dumneavoastră de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră, exceptând cazurile în care prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unui scop legal.
(e) DREPTUL LA RESTRICȚIONARE vă permite să obțineți restricționarea în anumite cazuri a prelucrării datelor care vă privesc.
(f) DREPTUL LA ȘTERGEREA DATELOR („DREPTUL DE A FI UITAT”) înseamnă ca aveți dreptul de a solicita ștergerea datelor care vă privesc în anumite cazuri (ex.: datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate și prelucrate; vă retrageți consimțămantul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare; vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligatii legale etc.).
(g) DREPTUL LA RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI înseamnă că aveți dreptul să vă retrageți consimţământul în orice moment atunci când activitatea de prelucrare se bazează pe consimţământul dumneavoastră; cu toate acestea, revocarea consimțământului dumneavoastră nu va afecta legalitatea oricărei prelucrări pe baza consimţământului dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.
(h) DREPTUL DE A DEPUNE PLÂNGERE LA AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE COMPETENTĂ se referă la dreptul dumneavoastră de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal (www.dataprotection.ro) cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru.

10. DATELE NOASTRE DE CONTACT

-    Nu ezitați să ne contactați pentru a vă răspunde oricăror cereri legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, folosind următoarele date de contact: 
Responsabil cu Protecția Datelor:
Nume și prenume: Iulian Gânju
Adresă de corespondență: Municipiul Iaşi, str. Palas nr. 7A, clădirea A1, etajul 2, Judeţul Iaşi și/sau la adresa de e-mail: gdpr@iuliusmall.com.

11. MODIFICĂRI ALE PREZENTEI INFORMĂRI
-       În cazul în care prezenta informare va suferi modificări, acestea vor intra în vigoare de la momentul publicării noii versiuni pe website-urile noastre (în secțiunile dedicate protecției datelor cu caracter personal), iar modificările respective se vor aplica inclusiv asupra procesărilor în curs la data publicării noii versiuni.
Close Cookie Preference Manager
Politica de cookies
Cadrul legal general care reglementează protecția datelor cu caracter personal este reprezentat de către Regulamentul General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2016 aplicabil în Uniunea Europeană, iar această Politică privind modulele cookies urmează cerințele prevăzute în GDPR.
Această Politică privind modulele cookie descrie diferitele tipuri de cookie-uri care sunt utilizate pe website-ul www.partedincluj.ro deținut de Grupul IULIUS. 

Ce sunt cookie-urile?

“Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur și simplu “cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care este accesat internetul. 

Cookie-urile se instalează în cazul în care se acceptă navigarea pe website, fiind o legătură între utilizatorul browserului și website. Această tehnologie de stocare automată a datelor este foarte răspândită și se folosește pentru a colecta informații precum tipul de browser și sistemul de operare, pagina sursă, denumirea domeniului din care vizitatorul s-a conectat la website-ul www.partedincluj.ro etc., cu scopul de a înțelege cum folosesc vizitatorii această pagină web. 

Un modul cookie nu conţine şi nu este alcătuit din fragmente de cod, în consecinţă acesta nu poate fi rulat ori executat în nicio modalitate. Cookie-ul nu poate fi replicat sau duplicat şi nu poate produce nicio modificare în dispozitivul pe care este stocat, motiv pentru care nu poate reprezenta nicio ameninţare pentru securitatea informaţiilor stocate în dispozitivul dumneavoastră. Utilizatorii își pot configura browserul pentru a respinge fișierele cookie. 

În plus, utilizatorii pot seta browser-ul pentru a bloca cookies sau pentru a afişa o notificare de avertizare, înainte ca un cookie să fie stocat pe dispozitivul utilizat. 

De ce folosim cookie-urile?

Website-ul www.partedincluj.ro folosește cookies pentru a îmbunătăți utilizarea și funcționalitatea site-ului și pentru a înțelege mai bine modul în care vizitatorii utilizează site-ul, precum și informațiile oferite de acesta.

Refuzul de a utiliza cookie-urile
Aveți opțiunea de a accepta utilizarea modulelor cookie care vă vor permite să utilizați toate funcțiile website-ului fără restricții. Dacă respingeți utilizarea modulelor cookie strict necesare, acest lucru poate afecta experiența utilizatorului și funcționalitatea în timpul utilizării.Respingerea altor module cookie poate să nu afecteze experiența utilizatorului și funcționalitatea în timpul utilizării website-ului. Dacă respingeți utilizarea tuturor modulelor cookie, modulele cookie primare și modulele cookie terțe vor fi dezactivate. În plus, modulele cookie primare vor fi șterse. Nu vom putea șterge modulele cookie terțe. Prin urmare, va fi necesar să ștergeți personal modulele cookie terțe. Acest lucru se poate face din setările browser-ului dvs.

Cum respingeți cookie-urile?

Puteți să vă retrageți în orice moment acordul, ștergând cookie-urile din browser. Aceste setări se găsesc de obicei în meniul ‘opțiuni’ sau ‘preferințe’ din browser. Pentru a înțelege aceste setări, ar putea fi utile următoarele linkuri: 

Setările pentru cookie din Internet Explorer
Setările pentru cookie din Firefox
Setările pentru cookie din Chrome
Setările pentru cookie din Safari

Există instrumente online disponibile pentru a șterge toate modulele cookie rămase în urma site-urilor pe care le-ați vizitat, cum ar fi www.allaboutcookies.org.

Atunci când vizitați acest website de pe alte calculatoare, va fi necesar să realizați din nou modificarea setărilor.

Ce tipuri de cookie-uri utilizăm?

Cookies strict necesare
garantează funcții fără de care nu veți putea să utilizați acest website și vă asigură, printre altele, că atunci când accesați funcționalitățile unui site, vi se va afișa o versiune care are o conexiune de bandă largă a cantității de date corespunzătoare celei a conexiunii la Internet pe care o utilizați. În plus, un astfel de modul cookie are grijă ca, în cazul în care schimbați paginile, se realizează funcția de schimbare de la http la https. În plus, modulele cookie de acest tip vă stochează decizia privind utilizarea modulelor cookie pe website-ul nostru.

Utilizarea Modulelor Cookie Strict Necesare pentru scopurile descrise mai sus se bazează pe interesele noastre legitime pentru a asigura funcționarea, accesarea și utilizarea tehnică adecvată a website-ului și pentru a vă furniza serviciile pe care le-ați solicitat în mod explicit.
Cookies de statistică sunt folosite pentru a ne furniza informații statistice despre performanța website-ului (de exemplu, pentru a număra vizitele, sursele de trafic). Această categorie poate include module cookie terțe.Utilizarea Modulelor Cookie de Statistică pentru scopurile descrise mai sus se bazează pe interesele noastre legitime pentru îmbunătățirea conținutului website-ului.
Cookies marketing permit website-ului să memoreze alegerile pe care le faceți și să vă ofere funcții îmbunătățite și mai personale. Această categorie poate include module cookie terțe.
Acordul cu privire la cookie-urile de marketingWebsite-ul www.partedincluj.ro intenționează să utilizeze cookie-uri în scop de marketing, însă are nevoie de acordul dvs pentru a face acest lucru. Dați click pe butonul „Salvează Setări” pentru a le accepta sau pe butonul „Modifică Setări” pentru a obține mai multe informații despre categoriile de cookie-uri utilizate și pentru a limita utilizarea anumitor categorii de cookie-uri.
Setări și preferințeVeți avea ocazia de a alege tipurile de cookies specifice utilizate pe acest website.Cu excepția categoriilor de module cookie care sunt strict necesare pentru funcționare, puteți accepta sau refuza utilizarea de cookie-uri pentru fiecare categorie, prin bifarea sau debifarea din cadrul casetei de opțiuni care va apărea pe ecran prin accesarea opțiunii „Modifică Setări” inclusă în bannerul prin care este semnalată utilizarea fișierelor cookie, afișat la prima accesare a website-ului. Nu vom folosi alte categorii de cookie-uri decât cele strict necesare pentru ca site-ul să funcționeze în cazul în care alegeți să nu fie utilizate restul de tipuri de cookie-uri.Odată ce ați acceptat ca website-ul să folosească tipurile de cookies, puteți reveni la alegerea dvs și să dezactivați fișierele cookie (cu excepția celor strict necesare pentru funcționarea acestei pagini de internet) astfel:

- prin accesarea opțiunii „Modifică Setări” inclusă în bannerul prin care este semnalată utilizarea fișierelor cookie, afișat la prima accesare a website-ului;

- prin accesarea link-ului permanent „Politică cookies”, situat în lista din subsolul website-ului, disponibil în partea de jos a website-ului;

Securitatea datelor

Există diverse măsuri tehnice şi organizatorice pentru a asigura securitatea datelor personale ale utilizatorilor împotriva manipulării, pierderii, distrugerii, accesării de către persoane neautorizate, în mod accidental sau/şi intenţionat. Întrebări privind prelucrarea datelor utilizatorilor cu caracter personal pot fi trimise la adresa: gdpr@iuliusmall.com Colectarea datelor cu caracter personal prin intermediul acestui website (nume, prenume, reședință, adresă de email, domeniu de activitate) se face doar cu acordul utilizatorilor, precum și în conformitate cu legislația în vigoare și cu Regulamentul European (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Notificare privind potențiale modificări ale acestei secțiuni Orice modificare privind Politica de utilizare cookie, precum și protecţia datelor va fi afișată pe această pagină.